Silvia kaka i långpanna


Godkväll.

Jag hade några tjejer som besökte butiken ikväll efter stängning och till dem hade jag bakat Silvia kaka.

Denna passar ju också extra utmärkt så här inför påsk då den blir glad i färgerna, 
-som man ju gärna vill att påskens godsaker ska vara.😊



Mums.
Gott och smidigt med långpannekaka.

Recept från Fridas bakblogg och det kommer här också.


Silvia kaka

Ingredienser;
5 ägg
4,5 dl strösocker
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Glasyr;
200 g smör
2 dl strösocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Garnering;
kokos eller strössel, eller bägge!

Ugn; 175 grader

Klä en långpanneform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, ca 5 minuter.
Tillsätt sedan det kalla vattnet och rör ihop.
Vänd ner vetemjöl, bakpulver, salt och rör ihop till en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Testa med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Ta ut och låt svalna.

Glasyr;
Smält smöret och blanda i övriga ingredienser.
Låt koka i några minuter tills krämen tjocknar och RÖR HELA TIDEN.

Bred ut krämen på kakan och strö på garneringen.
Låt svalna och skär i rutor.





💛💛💛

Subscribe to receive free email updates: