Kladdkaka med Philadelphia och hallon.


En goding till kaka kommer här.

Kladdkaka med cheesecakeswirl

Kaka;
125 g smör
1 dl kakao
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2,5 dl mjöl

Cheesecakeswirl;
175 gram Phildelphia ost
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering;
 ca 1 dl frysta hallon

Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan.
Rör ner smöret och sist äggen.
Rör ihop ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan.
Dra med en gaffel lite hit och dit så den blir marmorerad.
Strö över hallonen.

Grädda i 150 grader
ca 25-35 min.

Den ska vara kladdig när den är klar!

Låt stå kallt tills servering (gärna över natten, eller baka den i god tid innan den ska ätas då den behöver "sätta sig")

Servera med glass eller grädde.

Fick önskemål om att baka denna igen så den var uppskattad av alla.😊



Det ska vara gott att leva.

Kram
💗

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • KvällssolNär maken har kvällsmöte på jobbet, jobbar frugan i trädgården. Ja, så till den milda grad att hon glömmer att gå in och äta kvällsmat. För … Read More...
  • Dahlior Alltså, dahlior! Vilken fantastiskt läcker blomma! Syrran som jag bor vid nu, har börjat odla dahlior första gången i år. Av åtta små knöl… Read More...
  • Mer grävning och omedelbar belöningIdag fortsatte jag min inte så lilla utgrävning av kanten längs grusgången mellan bastustugan och växthuset. Det är ju ett ganska stort områ… Read More...
  • 'Princess Alexandra of Kent'En solig och varm start på september har resulterat i att flera av mina remonterande rosor blommar om, och det med besked. Primadonna just n… Read More...
  • Kantareller och trädgårdsarbeteSom jag skrev tidigare har det varit marknad i byn idag. Jag tog mig en liten sväng upp till marknadsplatsen på förmiddagen. Några växter bl… Read More...