Kladdkaka med Philadelphia och hallon.


En goding till kaka kommer här.

Kladdkaka med cheesecakeswirl

Kaka;
125 g smör
1 dl kakao
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2,5 dl mjöl

Cheesecakeswirl;
175 gram Phildelphia ost
1 äggula
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Garnering;
 ca 1 dl frysta hallon

Smält smöret och låt svalna något.
Blanda de torra ingredienserna till kakan.
Rör ner smöret och sist äggen.
Rör ihop ordentligt till en jämn smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.
Blanda alla ingredienserna till swirlen och klicka ut över kakan.
Dra med en gaffel lite hit och dit så den blir marmorerad.
Strö över hallonen.

Grädda i 150 grader
ca 25-35 min.

Den ska vara kladdig när den är klar!

Låt stå kallt tills servering (gärna över natten, eller baka den i god tid innan den ska ätas då den behöver "sätta sig")

Servera med glass eller grädde.

Fick önskemål om att baka denna igen så den var uppskattad av alla.😊



Det ska vara gott att leva.

Kram
💗

Subscribe to receive free email updates: