Härliga söta och saftiga Gravensteiner! Vi har ett enda äppelträd, som fanns här i trädgården när vi flyttade hit. Det är nog gammalt, och vissa år har det varit väldigt kinkigt och inte gett många äpplen alls. Men i år är det otroligt många äpplen, och många är fina också, vilket inte alltid är fallet med detta träd.
mmm, de är så goda att äta som de är, söta och saftiga som sagt, och krispiga! Mitt favoritäpple! Dessutom perfekta i en äppelpaj.
Så här får man en Knäckig äppelpaj:
100 g smör
1 dl råsocker
½ dl grädde
½ dl sirap
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca 4 äpplen
Smält smöret i en kastrull, blanda i övriga ingredienser. Skär äpplena i klyftor och lägg i en rund form, fördela sedan smeten över äpplena. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.