Stekta nudlar med broccoli, vitlöksblast och curryquorn
Under vissa perioder blir det mycket nudlar hos oss, särskilt om barnen får välja. Att steka dem i soja och smaksätta med torkad vitlöksblast, blir extra gott tycker vi.
Broccolisallad med rostade solrosfrön
Den här salladen är verkligen ett gott tillbehör till i princip vad som helst. Kocken Helena Björkrot brukar göra denna och nu görs den även hemma hos oss. Det är lite svårt att säga exakt hur mycket av varje ingrediens som ska användas. Jag höftar lite som jag känner för tillfället.Läs hela receptet
Broccoli med ostsås och pasta
I våra odlingar formligen spottar broccolin fram små buketter till höger och vänster. Och ju mer vi skördar desto fler buketter produceras. Detta är vår favoritbroccolirätt som är enkel att laga och som är så otroligt god.Läs hela receptet
Tofugryta Currymasala
En värmande och mustig vegetarisk currygryta. Kombinera gärna grönsakerna efter vad du har hemma. Avgör styrkan med hjälp av chili, experimentera med kryddor och lek med smakerna!Läs hela receptet
Vegetarisk Tom Kah
I välsorterade matbutiker brukar det finnas en kryddpasta som heter Tom Ka, av märket Lobo. Den använder vi för att få en asiatiska touch på en soppa eller gryta. Ingredienserna kan variera efter vad som finns hemma.Läs hela receptet
Broccolipaj med fetaost
Denna paj har under flera års tid fått flest sidvisningar bland alla våra olika recept. Broccoli och fetaost är en supergod kombination, särskilt i en paj som denna.
Broccolisoppa
I vår familj där vi alla äter mest vegetarisk mat försöker vi få i oss järn genom att äta broccoli ofta. Det sägs att kroppen inte tar upp järnet lika bra ifall det blandas med mejeriprodukter. Men ibland är det så gott att kombinera broccoli och grädde, som här i en härlig soppa.
Fler läckra recept finns i vårt receptgalleri Farbror Gröns Recept
/Theres Lundén & Johannes Wätterbäck