Morot- och gruksallad med asiatiska smaker
Denna sallad brukar serveras som förrätt på vår favoritrestaurang när det gäller asiatisk mat. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet. Med tiden har vi skapat vår egen variant så vi kan njuta av den även hemma. Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger.Läs hela receptet
Tzatziki
Vissa röror kan man bara inte få nog av. Som tzatziki. Det spelar ingen roll hur mycket vi gör, det blir ändå inget över. Röran passar extra bra till grillad mat och nybakat Levain.Läs hela receptet
Inlagd Västeråsgurka
I våra odlingar förekommer alltid ett gäng gurkplantor som ger oss färsk gurka under senare delen av sommaren. För att kunna njuta även vintertid brukar vi lägga in gurkan. Barnen älskar det här receptet och har gurkan till nästan allt.Läs hela receptet
Smörgåstårta med smaker från medelhavet
Det är inte helt lätt att få till en vegetarisk smörgåstårta. Gillar du medelhavssmaker så kanske den här kan passa? Rödlöksmarmeladen ger det där lilla extra som gör att man verkligen inte kan sluta äta.Läs hela receptet
Syrade gurkor
Efter flera misslyckade försök på egen hand att syra gurkor fick jag tillslut ta hjälp av min polskfödda vän Magdalena Mcweld. Tillsammans har vi utformat detta underbara recept.Läs hela receptet
Potatissallad med örter och kapris
Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg. Salladen blir som allra bäst om man gör den några timmar innan den ska ätas eller helst dagen innan.Läs hela receptet
Vegetariska wraps med avocado och sesamtofu
Perfekt mat att ta med på utflykten. Ett lite mer nyttigt alternativ än att bara äta korv med bröd. De här wrapsen är milda men med många härliga smaker och konsistenser. Rödlök ihop med en krämig avokado, gräddfilsås, krispiga sesamfrön och söta körsbärstomater.Läs hela receptet