Saffranskaka


Hur är det med julestressen? Här är den på topp ;) Nej, skämt åsido, visst finns det att göra men jag skall nog hinna med! Har inte riktigt bestämt "menyn" på kaffebordet ännu. Bullar och småkakor är bakade, men julgodis har jag inte börjat med ännu, och  nåt lite extra brukar jag ju baka samma dag, typ tårta eller nåt liknande. Bakade en så god saffranskaka för nån vecka sen, kanske bara blir en sån? Undrar om man kan göra den glutenfri, men det borde man väl kunna?  Nåväl, här kommer recept om någon blir sugen: 



Saffranskaka med kokosglasyr
175 gram smör
1 paket saffran
1,5 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr
3 dl florsocker
ca 2-3 msk vatten
gul karamellfärg

kokos

Smält smöret och blanda ner saffranet. Ta från plattan och häll i mjölken. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Vänd ner mjöl, bakpulver och sist smöret och mjölken. Häll smeten i en smort form ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna och blanda sen ihop glasyren och bred ut det över kakan, strö sist över kokos. 

Subscribe to receive free email updates: