Hej hej.
Mycket ansökningspapper och blanketter just nu...
Men det är bara att beta av allt med det praktiska för det är många papper som ska in när det är ansökan till ny skola och nytt land.
Puh...
Pappersbiten är inte min grej riktigt, men jag jobbar på det...😊
I helgen hade vi denna matiga salladen till det grillade.
Måste väl erkänna att varken cous cous eller bulgur är min familjs favorit (det ska mer vara pasta eller potatis i olika former) så jag var inställd på att det skulle låta lite som att "nej detta var ingen hit".😉
Men så blev inte reaktionen.
Tummen upp för det alltså så denna kommer jag att göra igen och här har ni receptet.
Timjansrostade sommargrönsaker med fetaost
Recept från SVT:s Go´kväll
(egentligen ska det vara knaperstekt bacon i också men det tyckte jag inte behövdes då vi grillade kött till)
4 portioner
1,5 kg blandade grönsaker i bitar tex paprika, squash, morötter, fänkål
Några kvistar färsk timjan
1-2 dl oliver (hoppade jag över denna gången)
1 st rödlök i klyftor
1 st hel vitlök
2 dl bulgur
120 g bacon strimlat (hoppade över det denna gången)
100 g ruccola eller färsk babyspenat
1 st citron
100 g fetaost
Dill, färsk
olivolja, flingsalt och svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg grönsakerna, timjan, oliver, lök och hela oskalade vitlöksklyftor i en långpanna.
Salta, peppra och ringla över olja.
Rör om och rosta mitt i ugnen tills grönsakerna fått gyllene färg, ca 15 min-20 minuter.
Efter fem minuter sänker du ugnsvärmen till 200 grader.
Under tiden;
Koka bulgurn enligt anvisning på paketen, (ev stek bacon om du ska ha det till och låt rinna av på hushållspapper)
Blanda grönsaker, bulgur och ruccola eller babyspenaten och pressa över citronen.
Strö över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
Toppa med smulad feta ost, dill (och ev bacon!)
Servera med en kall sås och ev kött och ett gott bröd.
Enkelt och somrigt fräscht.
Kram M